שפה שסועה- קשירת ידיים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

12/08/2009 | 00:21 | מאת: מיכל

בני בן ה-4 חודשים עומד לעבור ניתוח לתיקון השפה השסועה, ואני מאוד חוששת. אשמח לשמוע מאנשים שעברו את זה וממנהלי הפורום. על הניתוח עצמו, קשירת הידיים, אפשרויות ההאכלה וכו'.(המנתח לא היה כ"כ סימפטי וענה על שאלותיי בכלליות ובלי להסביר יותר מידי..) תודה רבה מראש!

15/08/2009 | 10:59 | מאת: מורן

מיכל, אני ממש מבינה לליבך ומזדהה איתך בנושא. בני המתוק, היום בן כ-9 חודשים עבר לפני כ-3 חודשים ניתוח לתיקון השפה. הדבר הראשון שירגיע אותך זה הידיעה שהרופא שיבצע את הניתוח הינו מקצוען ובעל ניסיון רב בתחום - ממליצה בחום על פרופ' רוזנברג בבי"ח מאיר כפר סבא. זו אינה חוויה כלל והדברים אינם פשוטים ולכן לא מעוניינת להטעות אותך, אבל לאחר שמסתיים הניתוח שאורך כערך כשעה וחצי חלה הקלה עצומה, לפחות אצל בעלי ואצלי. המראה די קשה שכן זה תינוק רך וקטן עם תפרים אבל הצוות המדהים בבי"ח סייע לנו רבות בתהליך הארוך. לגבי קשירה הידיים, אכילה במזרק, שינה - זה לא פשוט וההתחלה די קשה והתינוק לא אוכל ממש אבל יומיים-שלושה ויתחיל להתרגל. זה לוקח בערך כשבועיים עד הסרת הסדים, התפרים נמסים ונופלים מעצמם. תהיו חזקים ותדעו שאחרי הניתוח הכל יסתדר במהירות ותחייכו :) אם יש לך שאלה נוספת אשמח לענות. מורן

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה