בת 5 מחליפה אותיות

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

09/08/2009 | 07:59 | מאת: ליאת

בתי מחליפה בין ת ל ק ולפעמים בין ד ל ג אני מטופלת אצל קלינאית שיצאה לחופשת לידה היא נתנה לי דף עם מילים עמנ לתרגל ,הילדה למדה שלצורך הגיית הת' היא צריכה בשלב ראשון למקם את הלשון בין השיניים כשאנחנו עושות חזרה על המילים היא מצליחה (לא תמיד משתפת פעולה) אך בשיחה הנל קשה לה , הילדה לא מייחסת לכך חשיבות , נא עזרתך

שלום רב ליאת, השיבושים שתארת הם ביסותם טעויות מותרות עד גיל מסויים בערך גיל 3:6 ש'. אם את נמצאת במסגרת טיפול בדיבור אצל קלינאית תקשורת, אזי אין מקום לדאגה. לעיתים הטיפול בתופעה זו ארוך יחסית. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה