שקדים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

04/08/2009 | 11:20 | מאת: דני

האם ישנן טכניקות שונות להורדת שקדים לילדים? לייזר? מה תפקידן של השקדים והאם הם תורמים ו/או גורעים מאיכות הקול של הילד? הילד בן 7 שקדים מוגדלים ואינו נוחר. מהו משך ההחלמה?סיבוכים? האם הם יכולים לגדול שוב?

05/08/2009 | 20:20 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, השקדם יכולים לגרום לתחלואה רבה ומגוונת ויכולים שלא לגרום לכך. בכל מקרה וודאי שאינם תורמים כל תרומה חיובית לפחות לאחר הלידה. חאחר מאות מליונים של ניתוחי כריתת השקדים לא נמצא כל נזק מכריתתם-במידה ומתבצעת כיאות... שקדים מוגדלים יכולים גם לגרום לדחיקת הלשון לפנים וכתוצאה מכך ליקוי בהתפתחות שלד הפנים טיציבה לא תקינה. כריתת השקדים האופטימלית נעשית באמצעות מכשור הברזל הקלאסי. כל השיטות כולל לייזר, גלי רדיו, דיאטרמיה, פלסמה ועוד הם כישלון ומכתם יכולה להיות קשה. אלא שכריתת השקדים מחייבת מיומנות מתאימה שמנתחים רבים אינם מצטיינים בה. כריתת השקדים במידה ומתבצעת כיאות מהלכה ומהלך ההחלמה נאה. הכאב סביר ואין צורך ביותר מאקאמול. תוך שבוע לכל היותר הכבא חולף. סכנת דימום מאוחר אפשרית ובמידה ויש סימני דימום יש לפנות מייד לחדר מיון. דימום בניתוח וביום הניתוח נדיר ככל שהמנתח מיומן יותר. פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

05/08/2009 | 20:24 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, השקדם יכולים לגרום לתחלואה רבה ומגוונת ויכולים שלא לגרום לכך. בכל מקרה וודאי שאינם תורמים כל תרומה חיובית לפחות לאחר הלידה. חאחר מאות מליונים של ניתוחי כריתת השקדים לא נמצא כל נזק מכריתתם-במידה ומתבצעת כיאות... שקדים מוגדלים יכולים גם לגרום לדחיקת הלשון לפנים וכתוצאה מכך ליקוי בהתפתחות שלד הפנים טיציבה לא תקינה. כריתת השקדים האופטימלית נעשית באמצעות מכשור הברזל הקלאסי. כל השיטות כולל לייזר, גלי רדיו, דיאטרמיה, פלסמה ועוד הם כישלון ומכתם יכולה להיות קשה. אלא שכריתת השקדים מחייבת מיומנות מתאימה שמנתחים רבים אינם מצטיינים בה. כריתת השקדים במידה ומתבצעת כיאות מהלכה ומהלך ההחלמה נאה. הכאב סביר ואין צורך ביותר מאקאמול. תוך שבוע לכל היותר הכבא חולף. סכנת דימום מאוחר אפשרית ובמידה ויש סימני דימום יש לפנות מייד לחדר מיון. דימום בניתוח וביום הניתוח נדיר ככל שהמנתח מיומן יותר. במידה והשקדים נכרתו בשלמותם הם אינם יכולים לגדול יותר. פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה