ליקויי בהגייה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

03/08/2009 | 14:47 | מאת: שחר

שלום רב, ברצוני לדעת האם יש בספרים תופעה שבה האותיות אל"ף ו-ה"א מוחלפות בהגייה. לדוגמא, כאשר המילה "מ?או?ה?ב" מבוטאת "מ?הו?ה?ב", או "ז?א?ב" במקום "ז?ה?ב". האם ישנו ליקוי מוכר כזה או הפרעה שיש לה שם?

שלום רב, לא ציינת את גיל הדובר. בכל אופן, בעברית המדוברת כמעט ואין הבדל בין ע' א' ו-ה'. כך שאינני רואה בעיה מהותית, אלא אם היא הלוות לבעיות הגייה נוספות. יתרה מכך, אם התופעה מצומצמת לכמה מילים ולא באה לידי ביטוי בכל המילים, גם אז אינני חושבת שיש מקום לדאגה. אם הנך מודאג, הייתי מציעה לפנות לקלינאית תקשורת אשר תערוך אבחון מקיף ותוכל לתת לך תשובה מדוייקת בהתייחס לדובר בו אנו דנים. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה