הפרעת אכילה קשה לילדה בת 2.5 שנים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

29/07/2009 | 07:58 | מאת: ג

ההקדמה קצת ארוכה אבל חשובה ...ביתי בת 2.5 שנים , מתפתחת קוגנטיבית ובכלל באופן יפה ביותר על פי טיפת חלב ועל פי בדיקות במסגרות הטיפוליות שהופננו אליהם. . מגיל חצי שנה שמנו לב שהיא לא מתקדמת בנושא המוצקים. חשיפה לפירות , לחם , במבה לא גרמו לה גירוי לנסות ולהכניס לפה. גם את הדייסה בבקבוק היא אף פעם לא אהבה . יש לציין שחפצים אחרים היא כן הכניסה לפה. מייד התחלנו בהיתיעצות ובטיפול בוולפסון חצי שנה ולאחר מכן באיכילוב שיעצו לנו לא להתיחס . להציע לה על שולחן מספר פירטי מזון והיא תגיע אליהם ותנסה לבד .. השיטה לא עבדה ובינתיים ביתי ירדה במשקל משום שהתפריט שלה היה רק חלב ופדיאשור להשלמה. מזה כ-3 חודשים אנו במרפאה בשניידר . בעזרתם הצלחנו להביא לשינוי ובו הילדה נגמלה מבקבוקים ובעצם היום היא אוכלת עם כפית מעדנים , גבינה ומעט חומוס . אכן פריצת דרך ...אבל פה זה נעצר... בתחילת התהליך עשיתי לה עיסה של טחינה עם דבש ובפעם הראשונה ראיתי שהיא לועסת .. גם פרוסת מלפפון היא פעם בשבוע שבא לה שוברת עם השיניים ומוציאה מהפה. בגדול ... כל מה שאפשר ללקק או לבלוע והמרקם חלק ומוכר עושה דרכו לבטן . כל שאר המזונות כולל מרקים לא מענינים ועושה לי הרושם שהיא רוצה אבל משהו עוצר אותה. לא ידוע לנו על טראומה בנושא האוכל וגם אף פעם לא היתה האכלה בכח . אנחנו תקועים כרגע עם ילדה שחיה על 3 מעדנים ביום וחצי פדישור עם שוקו בערב וזהו . כרגע אנחנו מנסים לתת מעוררי תיאבון שאולי יגרמו לה לשינוי חיובי נוסף . אבל כאן באה שאלתי ... אולי בעצם יש לילדה בעיה בבליעה של אוכל שהוא לא חלק וכמעט נוזלי ? אני מרגיש שאני לא אסלח לעצמי עם לאחר תקופה כלכך ארוכה שנעשים בכוון החשיפה ובכוון ההתנהגותי אגלה שלילדה יש בעיה פיזיולוגית שעד כה בבתי החולים שהיינו שללו אפשרות זאת לא על סמך בדיקות אלה על סמך העובדה שאת החומוס והעיסה טחינה עם דבש היא אכלה . האם זה מספיק בכדי לדעת בוודאות שאין בעיה פיזיולוגית שגורמת לכל העיכוב הזה בהתפתחות ביתי

שלום רב, סביר להניח שמנגנון הבליעה של בתך תקין, אלה שמסיבה כלשהי היא אינה מתמודדת עם סוגי מזון שונים ובמיוחד מוצקים (מעבר למוצקים, כתבת שגם מרק היא אינה אוהבת ומסרבת לאכול). אין זה יהיה נכון, במיוחד בנושא של הפרעות אכילה, לתת פתרונות מעל גבי הפורום. מאידך, אוכל לאמור, באופן ככלי, כי ככל שתלחצי על בתך לאכול מוצקים כך תגבר התנגדותה. לכן, ההתמודדות חייבת להיות הדרגתית, ידידותית, כאשר במהלכה שמירה על הרמה הקלורית וכמות הנוזלים ליום. יש לבנות את התוכנית ולהתאימה לבתך. תנאי חשוב שבתך תבקר בגנון ותכנס למסגרת חברתית עם חוקים שיובילו אותה לאכילה נכונה בצורה מהנה, עם הבנה אשר תבנה בהדרגה. בכל מקרה, הינך מוזמנת ליצור קשר עם מרפאתנו בטלפון 09-7472703 או באמצעות פקס 09-7471617 וברצון רב נעזור לך ולבתך. שבוע טוב, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה