בן שנה הסובל מפוליפ באף

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

08/07/2009 | 10:17 | מאת: יערה

פרופ' פינקלשטיין שלום רב, בני בן שנה, סובל מפוליפ באף ונזליםם באזניים+ירידה בשמיעה. בהמלצת א.א ג מחכים קצת שיתרחק מגיל שנה כדי לנתחו אך ללא ספק יצטרך לעבור ניתוח. העניין הוא שמאד קשה לו לאכול מוצקים קשים, המעבר לפירות ומרק מרוסקים היה קשה לקח כמעט 3 חודשים ללמדו לאכול ולבלוע את המרוסק. אבל עכשיו שכבר צריך ורוצה לאכול מוצקים קשים יותר (רואה אותנו אוכלים וממש מושיט ידיים או פותח פה) לא מסוגל להתמודד ומקיא מיד כשעוד האוכל בפה...נאמר נותנים לו אפילו פירה...הוא מנסה פותח פה וברגע שמרגיש שזה לא חלק מתחיל לעשות פרצופי בחילה ומקיא את הפירה+מה שאכל עוד קודם. האם יש דרך לטפל בעניין עוד לפני הניתוח? איך אפשר להרגילו...?לתת לו להקיא כל פעם מחדש??? אשמח לשמוע תובנות יערה

11/07/2009 | 02:31 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, במידה והילד סובל מאטימות אף ודלקת אוזניים נסיובית הרי שיש לנתחו לאלתר וההמתנה מאד לא רצויה. באף ספר רפואה או עיתון מדעי אין ממליצים להמתין עד שהילד יגדל. אדרבה, ככל שגיל הילד נמוך יותר הניתוח דחוף יותר עקב הסיכונים הכרוכים באטימות אף בתינוק עד גיל שנה כגון מות עריסה, נזקים להתפתחות ועוד. לצערי קבלתם מידע מטעה לחלוטין. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה