סיפאפ? מעבדת שינה?

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

20/06/2009 | 17:05 | מאת: כרמלה

פרופ' פינקלשטיין שלום רב, אני משתמשת בסיפאפ קרוב לשנתיים, (מצבי קל) כמובן בהמלצת אנשי מעבדת השינה, ורק לאחרונה גיליתי את הפורום שלך ואת דעתך בנדון. הבנתי שאני צריכה לשמוע גם דעה של רופא א.א.ג. ואעשה זאת בקרוב, בכל אופן , עברתי על הרבה חומר מהפורום (עוד לא הספקתי הכל). אני מבינה שאתה בעד בדיקה אנטומית מעמיקה ורחבה ואני מסכימה איתך, מה שלא ראיתי, אילו פתרונות מוצעים – האם זה בדרך כלל ניתוחים ? או סיפאפ? אני מבינה שזה מאד אינדבדואלי, אבל אני מאמינה שהפתרונות דומים. במידה ואין תשובה ברורה, האם אתה יכול לתת מס' דוגמאות לפתרונות שנתת.

20/06/2009 | 18:59 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, כאמור אינני עוסק באמונות ובתשובות שאינן ברורות. יש צורך באבחון הגורם או הגורמים האנטומיים האחראים לבעיה במקרה שלך ורק אז ניתן לדעת מה להציע.לעיתים יש צורך בניתוח משולב. הטיפולים יכולים להיות מיעוטם "שמרניים" כגון ירידה במשקל, CPAP והתקן דנטלי ורובם ניתוחיים. מניתוחי חיך ולוע, שקד לשוני, מכסה גרון, ניתוחי אף, ניתוחי לסתות ועוד. סקר כללי הוא חסר משמעות והשאלה למה את זקוקה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה