הקשר בן כריתת רקמות רכות לאקוסטיקה בחלל הפה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

30/04/2009 | 16:56 | מאת: אברהם בן נחור

שלום, אני נוחרת וישנה מצויין בניגוד לסביבתי. זה נכון שבמשך היום אני נרדמת בישיבה עם כל פעולה מונוטונית שאין עמה חשיבה(כתיבה במחשב, נהיגה, קריאה) והנמשכת למעלה מכמה דקות, כנראה. לפני כ-10 שנים (בסביבות גיל 42) נבדקתי ולא היו לי הפרעות או דום נשימה. 1. האם תחושת השינה הטובה שיש לי 8-10 שעות ויותר מספקת למרות ההרדמויות בישיבה, כדי לדעת שאין לי דום נשימה? האם יתכן ששעות השינה המרובות הן סוג של פיצוי? 2. האם יש איזה שהוא חשש (ולו הקל ביותר) שכריתת הרקמות השומניות תשנה את המבנה האקוסטי של חלל הפה/ הלוע והקול שלי ישתנה באיכותו, באופן כל שהוא. אני לא מפסיקה לחשוב על כריתת הענבל בהקשר כזה. תודה

06/05/2009 | 20:02 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אין כל חשיבות לכך אם יש או אין דום נשימה. ככל הנראה המאמץ הנשימתי בשינה גורם לפגיעה באיכות השינה ולישנוניות היתר. מצב הנקרא: Abnormal airway resistance syndrome. כריתת ענבל איננה רלבנטית באף מקרה מאחר והענבל בניגוד לאמונות פולקלוריסטיות איננו גורם לנחירה.לעומת זאת ברור מתאים גלה את הגורמים האנטומיים לבעיה ואומיים לבעיה ורק אז ניתן לדבר על טיפול מתאים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה