ניתוח להסרת שקדים בלייזר לעומת כריתת שקדים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

01/04/2009 | 19:12 | מאת: שרון

שלום רב, רציתי לברר האם ניתוח הסרת שקדים בלייזר מסוכן באותה מידה כמו ניתוח כריתת שקדים (דימומים, סכנת חנק ומוות)? האם ההתאוששות שונה בשתי השיטות? האם יש פחות כאבים לאחר הניתוח בשיטת הלייזר? ומה לגבי משך ההתאוששות, ההשגחה ההורית הנדרשת וההיעדרות מבית הספר? תודה על התשובה! שרון.

01/04/2009 | 22:16 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, ניתוח כריתת שקדים בלייזר כרוך בנזק לרקמות סביב עקב הכויה שהלייזר גורם ובעיקר לסינות העצביות. כתוצאה מכך נגרם סבל רב עקב הכאב הקשה והעמוק ותקופת ההחלמה קשה מנשוא. לאחר מכן יכול המסכן לסבול מגירוי עם תחושת ליחה טורדנית שנים. לכן אין לבצע ניתוח כריתת השקדים בלייזר. קיים טיפול אחר והוא איוד רקמת שקדים בלייזר שמטרתו לפתור בעיית ריח-פה בואש או דלקות שקדים חוזרות.אך זה כבר נושא אחר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה