לשון נדחפת החוצה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

10/03/2003 | 01:42 | מאת: שרה

לאריאלה שלום בתי טופלה על ידך בהצלחה בגיל שלוש עקב אי יכולתה להגות אותיות שורקות. היום בגיל 13 היא משתמשת בדחיפת יתר של הלשון החוצה כך שנוצרת בעיה אורטודנטית. התבקשנו ללכת לטיפול בדיבור. איזה סוג טיפול בתי צריכה לקבל? תודה, אמא של סמדר

10/03/2003 | 19:49 | מאת: ד"ר אריאלה נחמני מנהלת הפורום

לשרה שלום! נחמד ומרגש הד"ש מן העבר באמצעות האינטרנט. מפניתך אני מבינה כי לסמדר בעיה אורתודנטית, אשר על פי חוות דעתו של האורטודנט הינה על רקע דחיקת לשון. אכן, דחיקת לשון בבליעה או/ו בדיבור עלולה לגרום לבעיה אורתודנטית, ומעבר לכך אף לחבל בטיפול האורתודנטי. אי לכך, רצוי לפנות לקלינאי תקשורת לאיבחון ובמידת הצורך לטיפול בדחיקת הלשון עוד לפני הטיפול האורתודנטי או במהלכו (בהתאם להחלטת האורתודנט ו/או קלינאיהתקשורת). בנוסף, חשוב לבדוק באם סמדר הינה נושמת פה. ככל הידוע, נשימת פה עלולה לפגוע בהתפתחות התקינה של שלד הפנים ולבעיה אורתודנטית. לכן, לפני התחלת הטיפול האורתודנטי, במידה וקיים חשד לנשימת פה, רצוי לפנות גם למומחה א.א.ג. האינטגרציה של הנתונים מבדיקתו של האורתודנט, קלינאית התקשורת ומומחה א.א.ג תאפשר תוכנית טיפול נכונה להשגת סגר שניים תקין. לעזרתך תמיד ובברכה, ד"ר אריאלה נחמני

10/03/2003 | 23:27 | מאת: שרה

אריאלה תודה רבה. נושא נשימת פה לא עלה מעולם. תודה על ההעשרה בנושא זה. אכן נבדוק אף ענין זה.

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה