דימום לאחר ניתוח שקדים ואנדואיד

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

27/06/2007 | 18:33 | מאת: מיטל

שלום רב, ביתי עברה אתמול ניתוח שקדים ואנדואיד. כחצי שעה לאחר הניתוח היא דיממה ונכנסה לניתוח נוסף לקשירת כלי דם מהשקד הימני. מן הסתם - חוויה מאד לא נעימה. האם הנ"ל מעיד משהו על סיכון גבוה / נמוך יותר לדימומים בהמשך השבוע הקרוב ? האם עליי לנהוג ביתר זהירות ? מעבר לכך - האם הנ"ל קורה כתוצאה מחוסר מיומנות המנתח ? ביצענו זאת באופן פרטי אצל רופא מומלץ מאד. תודה רבה.

27/06/2007 | 22:49 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, סטטיסטית דימום ביום הניתוח נדיר ככל שהמנתח מיומן יותר. סטטיסטית דימום מאוחר פחות נדיר ככל שמהלך הניתוח היה פחות מוצלח. נקווה שהכל יהיה כשורה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

28/06/2007 | 08:27 | מאת: מיטל

האם זה אומר שאחרי תיקון שכזה יש יותר סיכוי לדימום נוסף ? האם זה שכיח שמבוצעים שני תיקונים ?

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה