ניתוח שקדים - כיצד כדאי ?

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

24/05/2007 | 14:47 | מאת: הילית

שלום רב, ביתי בת 4.5 הופנתה לניתוח פוליפ ושקדים. (היא סובלת משקדים נושקים, אך מעולם לא סבלה מדלקות גרון). היא אכן מצוננת, נוחרת בלילה, עם הפסקות נשימה, ואינה עולה במשקל. עם זאת, הבנתי כי ניתן להסיר שקדים (או אולי להקטין) בשיטות שונות, המפחיתות סיכון לדימום וכן מאפשרות החלמה מהירה מאד. איזו שיטה מומלצת אם כך ? האם יש סיבה להצמד לשיטה הישנה של כריתה מוחלטת ? מדוע ? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
25/05/2007 | 07:06 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, הפרעת נשימה היא התוויה בעלת משקל רב מבחינת הצורך בניתוח. השקדיים יכולים לגרום במהלך החים לתחלואה רבה ומגוונת. הם משמים נקודת כיסה לזיהומים, הם גורמים לדלקות לא רק בשקדים עצמם אלא גם באברים רחוקים יותר, הם יכולים לגרום להיוצרות ורסות וזיהומים סביבם ובצוואר. הם יכולים לגרום לריח-פה בואש באחוז גבוה באוכלוסיה. מטרת הניתוח היא לסלק את השקדיים כליל ע"מ להשיג חלל מירבי לנשימה וע"מ שבאותה הזדמנות כבר נמנע מראש את כל האפשרויות של תחלואת השקדיים המגוונת בעתיד. לעבור ניתוח ולהשאר עם רקמת שקדיים הרי זה דבר נואל מאין כמוהו. אני ער לכך ש"הקטנת השקדיים" פותרת בעיה למי שאיננו יודע לנתח כיאות. אך הדבר מנוגד לחלוטין לאינטרס הפציינט ולא הייתי מעלה על דעתי לעשות כדבר הזה. אני ער לכך שרבים המבצעים את הניתוחים הללו אינם כירורגים מהשורה הראשונה ובלשון המעטה. אם הניתוח מבוצע בידי מנתח מיומן הרי שהסיבוכים נדירים ביותר ומהלך הניתוח וההחלמה לאחריו מצויינים. אני מנתח מאות בשנה והמהלך מצויין. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטיו

28/05/2007 | 21:04 | מאת: הילית

תודה רבה על תשובתך המנומקת והמפורטת. האם אוכל להסיק ממנה שהסיכוי לדימום מותנה אך ורק במיומנות המנתח, או שקיימים עוד פרמטרים שעלולים ליצור דימום ? ושוב תודה רבה !

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה