שינוי קיצוני בקול לאחר ניתוח הקטנת שקדים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

06/08/2022 | 21:41 | מאת: אמא מודאגת

בתי בת 2.5 עברה לפני 3 שבועות ניתולח להקטנת השקדים. מאז הניתוח הקול שלה השתנה בצורה קיצונית ממש. הוא הפך גבוה יותר ומאד צרוד, נבלעות לה מילים והברות וקשה מאד להבין אותה. האם אלה תופעות מוכרות ותוך כמה זמן אמורות להסתדר?

ניתוח שקדים אמור לשנות את הקול, אך שינוי לטובה. קול בעוצמה טובה יותר וגוון לא עמום כפי שקיים במקרים בהם קיימים שקדים מוגדלים. בכל מקרה, הייתי ממליצה לפנות לקלינאית תקשורת לבדוק את המאפיינים שאתם מציינים. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה