רטרוגנטיה קלה כך מופיע בסיכום הנוירולוגית בן שנה וחודשים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

24/09/2021 | 11:15 | מאת: לאה

בן שנה וחודשים הנוירולוגית כתבה בדוח סיכום רטרוגנטיה קלה ,מלבד זה הכל בסדר להוציא טורטיקוליס ובעבר אי רצון לאכול, טופל בפיזיוטרפיסטית אל לא עזר הטורטיקוליס משתנה מצד לצד ומפעם לפעם כן טופל בהפרעות אכילה וב"ה השיפור רב אוכל באופן עצמאי מוצקים.מה המשמעות של רטרוגנטיה קלה? אשמח לתזשובה

שלום לאה, רטרוגנטיה פרושה שהלסת התחתונה נמצאת יחסית בעמדה אחורית ביחס ללסת העליונה. זו תופעה מבנית לעיתים תורשתית ואם היא משמעותית יכולה להיות בעיה נשימתית (כי הלשון בעמדה אחורית) וקושי ביניקה. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה