נתוח חיך

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

26/02/2003 | 17:16 | מאת: לימור

ישנם רופאים בארץ ובעולם שמעדיפים שיטות ניתוח שונות. מה דעתך על האכלה באמצעות כלי שנקרא זונדה לאחר הניתוח כאשר בעצם הוא נשאר שם קבוע למס' ימים לאחר הניתוח והתינוקת משתחררת איתו הביתה? האם זה לא יכול לגרום נזק או הפרעות נשימה כי זה עובר בגרון?

02/03/2003 | 06:07 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, לזונדה חסרונות לא מבוטלים. אך היא איננה עוברת בגרון אלא באף, מעל לחיך, בלוע ומשם דרך הושט לקיבה. הזונדה גורמת לאי-נוחות משמעותית לתינוק וכן לנזלת מוגלתית, כלומר לסינוסיטיס. עם זאת כאשר מדובר בניתוח תיקון חיך שסוע בתינוק הרי שלא נמצאה דרך טובה יותר לספק לתינוק במשך הימים הראשונים לאחר הניתוח את המזון לו הוא זקוק. בעירוי ניתן לתת רק נוזלים ובכך אין די. לצורך ריפוי פצע הניתוח יש צורך בחלבונים ואבות מזון שונים. אי-לכך כשמדובר בניתוח שפה וחיך שסועים בתינוקות זהו הכרח בל-יגונה. מובן שמדובר רק בתינוקות ולא בילדים שם אין הזונדה נחוצה כלל וכלל. בברכה ד"ר יהודה פינקלשטין, מנהל הפורום

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה