נגישות
נגישות

ענבל מפוצל לילד בן 3 שנים ובעל קושי רב בדיבור

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

21/01/2019 | 14:30 | מאת: שגיא כהן

שלום ד"ר נחמני בני בן 3 שנים בדיוק, מדבר מאוד לא ברור - מה שכמובן מתסכל אותו, אותנו ואת כל מי שסביבו. עדיין לא התחלנו טיפולים אצל קלינאית תקשורת מכיוון שיש לו ענבל מפוצל ולמיטב הבנתי זה יכול להעיד על חיך שסוע ולהוביל לניתוח וכו'... אנחנו מהצפון וכרגע קבעתי תור אלייך למרפאה בכפר סבא (הבנתי שרק שם את מקבלת פציינטים), אך עוד לפני אני חייב לשאול, במידה והמצב מצריך ניתוח, האם הילד יוכל ללמוד אח"כ לדבר באופן רגיל ? האם יש מקרים שבהם בעיית הדיבור נמשכת גם לגילאים בוגרים יותר ?

לקריאה נוספת והעמקה

עינבל מפוצל יכול להעיד על שסע תת רירי בחיך. מאידך, לעיתים העינבל מפוצל ללא כל שסע בחיך! כך שבשלב ראשון חשוב לאבחן את הבעיה בדיבור ובאמצעותו להחליט אם יש צורך בטיפול בדיבור או ניתוח. לעיתים, במקרים של שסעים בחיך שאינם גלויים אלא תת ריריים לא מנתחים עד גיל 4 ועד לגיל זה הילד מקבל טיפולי דיבור. זה כמובן באופן כללי . בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה