החלק שמחבר בין השפה העליונה לחניכיים בפעוטה בת 1.10

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

28/08/2018 | 19:04 | מאת: נטלע

שלום רב, היינו היום עם בתי בת ה 1.10 בביקורת ראשונה של ר. שיניים. הוא ציין שבחלק שמחבר בין השפה העליונה לחניכיים מאוד עבה ובשרני וגורם לרווח בים שיניה הקדמיות, לדבריו יש לעקוב וייתכן שיהיה צורך בגיל 12 לערך בהתערבות כירורגית קוסמטית. נותרתי מודאגת, אשמח להבהרה, מה משמעויות הממצא

בין השפה העליונה לחניכיים קיים מעין מיתר (כמו המיתר שנמצר מתחת ללשון) לעיתים הוא עבה או/ו מגיע נמוך יותר עד בין השיניים. במקרים מסויימים ישנה המלצה לתנק אותו. אני ממליצה לפנות לד"ר אייל בוצר במרפאת השיניים בבית חולים איכילוב. הוא מומחה בתחום זה. טלפון המרפאה: 03-6973676. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה