חיך שסוע ושפה או הברהשנשמעת מצחיק

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

24/06/2018 | 14:34 | מאת: חלי

שלום, הבת שלי בת שנה ושבועיים לפני ניתוח חיך . היא מוציאה קולות והברה כמו חחחחח כך שזה נשמע מצחיק זה הגיוני זה נשמע כמו ח עמוקה אבל ממש מצחיק האם זה הגיוני ?? היא מגיל 10 חודשים עושה זאת ...? מה דעתך???

שלום רב, בהחלט הגיוני. מכיון שהחיך עדיין פתוח, הפקת ה ח הינה לועית. לאחר הניתוח לסגירת השסע בחיך, יתכן והפקת ה ח תהיה רגילה , אך יתכן ועדיין תהיה נטיה להפקה לועית-אחורית . טיפול קלינאית תקשורת בהחלט אמור לעזור וכמובן שגם להצלחת הניתוח תפקיד חשוב. ניתן ליצור עמי קשר באמצעות האימייל שלי [email protected] להבהרות ושאלות. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני קלינאית תקשורת

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה