האם שקדים גדולים משפיעים על קול

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

04/02/2018 | 10:35 | מאת: אירה

שלום רב, קול של בת שלי מאוד נוזלית כאילו היא מדברת דרך האף וכל הזמן מצוננת. יש לה שקדים מאוד גדולים 4+, רופא אחד ממליץ על הניתוח , רופא אחר מציע לחכות. היא לא חולה בדלקות גרון ומעבדת שינה יצעה גבולית. יש לי שאילה האם ניתוח יכול לעזור לתקן את הקול? האם שקדים גדולים משפיעים על קול? ליפני שנתיים עברנו ניתוח של כפתורים ואדנואידים. היינו במרפאת חך בבית חולים מאיר ובדיקה תקינה . תודה רבה

שלום רב, השקדים יכולים לגרום ל"עמימות" בקול מעין "hot potato voice" -כאילו ויש תפוח אדמה לוהט בפה..יתכן גם אפקט אפי בדיבור בגלל עמדת קוטב השקד בין החיך לדופן האחורית של הלוע. בכל מקרה ניתן לבדוק זאת באמצעות בדיקה של קלינאית תקשורת. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה