לשון מחוץ לשפתיים רוב שעות עירנות

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

19/12/2017 | 23:46 | מאת: סבתא

יש לי נכדה כמעט בת חודשיים. יפה וחמודה. בשעות שהיא עירנית רוב הזמן הלשון מחוץ לשפתיים. הפה סגור והלשון צמודה לשפתיים ....מבצבצת ולא נשארת בתוך הפה האם זה סימן לדאגה.מה עושים עם זה? מה זה לשון ארוכה אם זה שייך לפה ומה הטיפול?

שלום רב, יכולות להיות מספר סיבות לדחיקת לשון בתינוקות. גם גודל הלשון. לא נראה שיש מקום לדאגה אם הקטנטנה בריאה ומתפתחת כמצופה. אבל הייתי ממליצה לפנות לרופא א.א.ג לילדים בקופת החולים בה הקטנטנה מבוטחת. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה