צרידות ותחושת גוש בגרון

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

15/03/2017 | 20:36 | מאת: אלי

שלום. מזה כחודשיים סובל מדלקת בקיבה מטופל באומפרדקס 20 מ"ג ביום. לפני מס' ימים החלה צרידות קשה ותחושת גוש בגרון. רופא אא"ג בדק באמצעות סיב אופטי ומצא אודם ובצקת באיזור המיתרים ואמר שכל הממצאים קשורים לרפלוקס. המליץ להגדיל ל40 מ"ג אומפרהדקס ביום. אינני יודע מה לעשות - כיוון שהרגשתי בשבועות האחרונים שיפור כתוצאה מהשימוש בתרופה ופתאום התוםעה הזו החלה. אודה לתשובתכם

שלום רב, עליך לחזור לרופא אף אוזן גרון. צפיה בגרון באמצעות סיב אופטי בהחלט מאפשרת אבחנה של הסיבה לצרידות. לגבי התחושה של גוש בגרון, ניתן לבדוק זאת גם באמצעות סיב אופטי או באמצעות בדיקת וידאופלורוסקופיה בבליעה. אתה יכול לפנות (באמצעות רופא המשפחה שלך ובהתאם למקום מגוריך) למרפאת הבליעה בתל השומר, בבית חולים בלינסון או בבית חולים רמב"ם. בברכת בריאות שלימה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה