אודם בידיים כתוצאה ממגע בדברים קרים

דיון מתוך פורום  אורטיקריה - סרפדת, חרלת

24/09/2016 | 09:04 | מאת: טובה מן

ד"ר שלום רב מזה תקופה של מספר חודשים רב אני סובלת מאודם חזק בכפות הידיים ולעיתים כאבים עזים ורצון לגירוד, לאחר נגיעה של מספר שניות במשהו שהוצאתי מהמקפיא.(אולי אם אכנס למים קרים במיוחד כל גופי יהפוך אדום- לא ניסיתי) התופעה לא היה לה זכר קודם לכן. פניתי לרופא עור ולרופא המשפחה ושניהם טענו שהם לא מכירים את התופעה. לאיזה רופא באיזה תחום עלי לפנות ואילו בדיקות עלי לערוך על מנת לקדם את הפענוח של התופעה. אני בת 63, בריאה בד"כ לא משתמשת בתרופות כל שהן על בסיס קבוע סוכר גבולי 104. בתודה ובברכה טובה מן

שלום לך. יש טסט שמבוצע במרפאת אלרגיה על מנת לוודא שמדובר ב- cold urticaria". האבחון הוא חשוב ביותר על מנת לדעת האם להמנע ממצבים שעלולים לגרום להתלקחות. לאחר האבחון , כמובן, תקבלי המלצות להמשך טיפול. בברכה

מנהל פורום אורטיקריה - סרפדת, חרלת