התפרצות אורטיקריה אחרי שינה - יש קשר?

דיון מתוך פורום  אורטיקריה - סרפדת, חרלת

18/08/2018 | 22:23 | מאת: רון

שלום, מזה כשלושה חודשים אובחנתי עם אורטיקריה כרונית. פריחה וגרד המופיעים ברמה יומית. שמתי לב לתופעה שחוזרת על עצמה, הפריחה מופיעה כל בוקר באופן קבוע (אחרי שנת לילה) ונעלמת כעבור כמה שעות. לעיתים הפריחה מופיעה בנוסף גם בהמשך היום, אבל לרוב רק אחרי שהתעוררתי משנת צהריים או אם נרדמתי לזמן מה בערב. כך שאם לדוגמא לא ישנתי אחה"צ/ערב כמה שעות, אז היא לא תופיע בשעות אלו. כאמור בבקרים, היא מופיעה באופן קבוע ובדרגות שונות. האם יש קשר בין התפרצות הפריחה למנוחה של הגוף? מה יכולה להיות הסיבה שהפריחה מופיעה לאחר שאני מתעוררת משינה? האם יש קשר או זה כך במקרה? אודה מאד לתשובתך.

כן.זה בהחלט קשור - ובעיקר קשור לרמה של הורמוני המתח ( קורטיזול) בגוף שלנו בשעות היום ולילה .

מנהל פורום אורטיקריה - סרפדת, חרלת