פריחה מציקה מאוד בכפות רגליים

דיון מתוך פורום  אורטיקריה - סרפדת, חרלת

09/07/2017 | 23:56 | מאת: מיואשת

שלום. אני סובלת מפריחות בגוף מאז שאני זוכרת את עצמי ולפני שנה אובחנתי עם אורטיקריה כרונית. בין היתר אני סובלת מפריחה מציקה מאוד וכואבת בכפות הרגליים, שמופיעה מתחת לעור וגורמת לתחושה של הליכה על גחלים. בפעם הקודמת שהפריחה בכפות רגליים סירבה להיעלם טיפלתי בה בעצת הרופאה עם מינון יתר של טלפסט ואלרג'יקס למשך מספר שבועות. מאז עברה חצי שנה, אבל לפני שבועיים הפריחה הזו חזרה ואני לא מצליחה להיפטר ממנה. אני חוששת לקחת הפעם מינון גבוה של התרופות מכיוון שאני בהריון (חודש חמישי). האם התופעה הזו בכפות הרגליים מוכרת כאורטיקריה? האם יש פתרון אחר מלבד מינון גבוה של תרופות? תודה רבה.

שלום רב, בוודאי שלא ניתן להגיע לאבחנה על סמך התאור שלך בלבד ואבחון מחייב ביקור במרפאה לצורך השלמת מידע כמו גם בדיקה גופנית מדוקדקת. עניין הכאב דדוקא שאת חשה אי נו טיפסוי לאורטיקירה כרונית ולכן מחייב בירור. מאחר ואת בהריון כמובן שיש לשקול את מינוני התרופות ביחס ישיר לחומרת המחלה וגיל ההריון בברכה

מנהל פורום אורטיקריה - סרפדת, חרלת