שיהוי מנהלי בביטוח הלאומי - אי הודעה על חוב / זכות

דיון מתוך פורום  ביטוח לאומי

16/07/2016 | 05:27 | מאת: אור

מהביטוח הלאומי לא הודיעו לי על חוב במשך יותר מ-7 שנים, לא עבדתי במשך הזמן הזה עקב אי כושר ולא הגשתי תביעה למיצוי זכויותיי. לכשהגשתי תביעה, והוכרה זכאותי לקצבת נכות, הביטוח הלאומי קיזז את החוב מהקצבה לאחר פנייה אליי והגענו להסדר של ביטול קנסות ריבית והצמדה וניכוי תקופת הזכאות לקצבה מהחוב. אך עדיין מדובר בחוב של מעל 10,000 שקלים שנוכה מהקצבה הרטרואקטיבית. האם ניתן לתבוע פיצוי על שיהוי מנהלי? (רצוי לציין כי מבצע שמיטת חובות הגיע רק לאחר ששילמתי את החוב) כרגע הנושא בהמתנה לקביעה של בית דין אזורי לעבודה (המתנה לדיון) בנוסף לערעור על גובה אחוזי הנכות שנקבעו.

המוסד לביטוח לאומי אכן נוטה "להיזכר" בחובות לאחר תקופה ממושכת שחלפה שעמה החוב גדל. במקרה שלך החוב נוצר כתוצאה מאי תשלום דמי ביטוח. אין דרך לתבוע פיצוי על שיהוי מנהלי אך פעלת בצורה נכונה כאשר הגעת להסדר לעניין פריסת החוב וביטול התוספות והפיגורים. לגבי הערעור על אחוזי הנכות שאלתך כללית ויש צורך בפירוט לרבות כמה אחוזים קיבלת? על אילו ליקויים? ומה מצבך הרפואי הנוכחי?

מנהל פורום ביטוח לאומי