ילדים בחינוך מיוחד - זכויות מהמוסד לביטוח לאומי.

דיון מתוך פורום  ביטוח לאומי

21/11/2016 | 08:17 | מאת: עינת

היי. יש לי שני ילדים שלומדים בבית ספר לחינוך מיוחד. רק לאחרונה ידעתי שמגיע לי כהורה זכויות בסיסיות מהמוסד לביטוח לאומי. אשמח לקבל מידע - אילו זכויות מגיעות לי.. תודה.

שלום עינת. שאלה כללית ביותר ולא מפורטת. אך ההטבות מטעם המל"ל לילדים בעלי צרכים מיוחדים זכאים לקבל (תביעה שבאמצעות הוריו); קצבת נכות; שירותים מיוחדים - זקוקים לערה/ השגחה; ניידות; וכו'.. העניין הוא - ילד בעל צרכים מיוחדים זקוק לרוב לטיפולים ואביזרים מיוחדים אשר לרוב עולים כסף רב.

מנהל פורום ביטוח לאומי