אחוזי נכות ביטוח לאומי לצורך מס הכנסה

דיון מתוך פורום  ביטוח לאומי

11/10/2016 | 10:49 | מאת: דבי

שלום, בגיל 45 ו-4 חודשים עברתי ניתוח למפקטומי (כריתה חלקית) בשד אחד. ע"פ אחוזי הנכות של ביטוח לאומי (לא לקצבה אלא לקביעת אחוזי נכות רפואית למס הכנסה) עד גיל 45 נקבעים 25% ומעל גיל 45 נקבעים 15%. כמה אחוזי נכות יקבעו לי בביטוח לאומי, לאור העובדה שביום הניתוח הייתי בת 45 ו-4 חודשים ? כנ"ל שאלה לגבי כריתת שחלות מניעתית. רשום שכריתת שתי השחלות עד גיל 50 מזכה ב-40% ואחרי גיל 50 ב-20%. אם עברתי את ניתוח הכריתה בגיל 50 ו-6 חודשים, לכמה אחוזי נכות אני זכאית - 20% או 40%. תודה רבה.

שאלתך כללית למדי. יש להבחין בין ועדות רפואיות מטעם מס הכנסה לבין ועדות רפואיות מטעם המוסד לביטוח לאומי. יש שוני בינהם על אף שהן נערכות באותו מקום

מנהל פורום ביטוח לאומי