סוג הדם AB עם הורים עם סוגי דם O ו-B

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

11/06/2016 | 11:51 | מאת: יגאל

שלום רב! אני בן 54, לאב ז"ל היה סוג דם O, לאם ז"ל סוג דם B. אני זקוק להשתלה, עברתי בדיקות דם וגיליתי שאצלי ישנו סוג דם AB ולפי הנתונים שמצאתי ברשת, דבר זה בלתי אפשרי. האם יש מקרים חריגים שבסוגי דם ההורים הנ"ל ניתן לקבל סוג דם AB? תודה.

שלום רב יגאל, אדם הנושא את סוג הדם O אין לו אנטיגנים אולם הוא נושא את שני הנוגדנים A ו B ולכן סוג הדם שלך הוא AB קבלת B מאמא ו A מאבא אשר נושא את שני האנטיגנים בריאות שלמה

מנהל פורום רפואה פנימית