בדיקת קורטיזול- שעת הבדיקה

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

18/05/2016 | 02:29 | מאת: רמי

שלום! אני אמור לבצע בדיקת קורטיזול בדם בגלל חשש לרמה נמוכה מידי. נאמר לי להגיע בשמונה בבוקר בגלל שכך הבדיקה הכי מייצגת. האם זה נכון גם למי שסדר היום שלו קצת הפוך והולך לישון בשעה 3:00 וקם ב 11. תודה מראש

בוקר טוב רמי, כדי למדוד את רמת הקורטיזול בדם עליך להגיע למרפאה מוקדם בבוקר כיוון שהפרשת ההורמון מגיעה לשיאה בין 6-8 בבוקר באופן פיזיולוגי אצל כולם. זה נכון שזה מושפע ממחזור הערות אבל עדיין זה הזמן הטוב ביותר לביצוע הבדיקה בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית