אי ספיקה בלב ובצקת ברגליים.

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

01/03/2022 | 17:19 | מאת: שואל

שלום ההורה שלי קשיש בן 90 סובל מאי ספיקה בלב ולחץ דם גבוה, בימים האחרונים התנפח לה קצת כף הרגל עם כמו דימום יבש ויצא קצת מים מהרגל , פניתי לרופא ונאמר לי שזה יכול להיות קשור לכדור אמלו לחץ דם והפסקתי אותו היא לוקחת גם מדללי דם , ונתנו לה פוזיד לבצקל ברגליים ואמרו לי להמנע ממלח ושתיה מרובה, ואמרו לי שזה יחלוף אחרי כמה ימים הנפיחות ברגל, עשו לה צילום חזה שיצא בסדר, השאלה האם בגיל זקנה זה נפוץ אי ספיקה בחב והנפיחות ברגל ובכפות רגליים עם קצת מים ? הרופאים שראו זאת נתנו רק טיפול פוזיד ולשים רגליים על כרית , האם אין צורך בבדיקות נוספות מעבר לזה ואיך ניתן לשמור ותוך כמה זמן עובר הנפיחות? אני עוכב אחרי לחץ דם כל יום, ואין חום אשמח לתשובה תודב

לצערי אחת מתופעות הלוואי הנפוצות של אי ספיקת לב זה נפיחות ובצקות בגפיים התחתונות-זה מוכר והטיפול הוא במשתנים, הרמת רגליים וגרביי לחץ ע"פ הצורך בהצלחה ובריאות שלמה

06/03/2022 | 09:11 | מאת: אור.

זה לא מסוכן אבל? תודה

מנהל פורום רפואה פנימית