תופעות לוואי של חיסון קורונה-למי פונים?

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

21/02/2022 | 22:19 | מאת: גל

שלום, אני לא כ"כ יודעת למי לפנות בנושא ואם יש מה לעשות. התחסנתי לקורונה לפני כחודש וחצי-חודשיים (חיסון 3). גם בפעמים הקודמות סבלתי מתופעות לוואי אבל הפעם זה היה חריג בהרבה. כל אזור החזה ממש בער (תחושה של שריפה ועור אדום מאד) ועוד תופעות חריגות נוספות. זה חלף כעבור מס' שעות אבל החלטתי לבדוק את זה. קיבלתי הפנייה ל-us ובמהלך הבדיקה סבלתי מכאב חזק בצד השמאלי. הבנתי מהבודקת שמדובר בבלוטות הלימפה. הופנתי גם לבדיקה אצל כירורגית שד ליתר ביטחון אך היא ציינה שתפקידה לבדוק גוש בשד ושהיא מטפלת במקרים של חולות סרטן השד ואכן זה רק מה שבדקה וזהו. לא ממש התייחסה לתסמינים שציינתי. הבעייה שעבר זמן מאז ואני עדיין סובלת מכאבים. זה לא כל הזמן וזה משתנה. זה יכול להיות יום כן ויום לא. הבעייה שזה לאחרונה רק הולך ונהיה גרוע יותר במקום הפוך. היום זה כבר כמה שעות שאני עם כאב והוא לא עובר. אין לי מושג מה לעשות עם זה. אני יודעת שללכת לכירורגית שד שוב לא יתן (גם התור הקרוב רק באוגוסט). אני בדיוק במעבר קופ"ח (החל מחודש הבא) אז גם אין לי כרגע את מי באמת לשאול או אפשרות לקבוע משהו. למי בכלל אפשר לפנות כשמדובר בבלוטות לימפה? האם באמת יש משהו לעשות (כי הכירורגית שד לא ממש חשבה שזה התחום שלה). אז מי כן? או שפשוט אין לי מה לעשות ולהישאר ככה? אודה לייעוץ בנושא. תודה

הגדלה של בלוטות לימפה בלבד זה תהליך כואב ומורכב שלצערי חוץ מלהמתין אין הרבה מה לעשות מה שכן חייב לדעת בוודאות שזה רק בלוטה ולא משהו אחר ויש לעקב אני ממליץ לדבר עם רופא המשפחה, לקחת משככי כאבים ולהמתין-בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית