רמות בילרובין מעל הנורמה

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

04/01/2022 | 15:52 | מאת: מיכל

שלום בת 72, ברקע יתר לח"ד וסכרת, מטופלת בתרופות בהתאם. כ"כ נוטלת ליפיטור בגלל טריגלצרידים גבוהים (הכולסטרול היה תקין, וכעת אם התרופה הוא אפילו מתחת לנורמה). בבדיקת דם שגרתית, תפקדי כבד בטווח התקין, אך בילרובין טוטאל וכן בילורובין ישיר מוגברים מעל מעל הנורמה. מה יכולה להיות הסיבה לזה אם שאר תפקודי הכבד תקינים? זה בעיה בכבד או משהו אחר? קשור לתרופות? כ"כ המוגלובין והמטוקריט מתחת לנורמה כבר שנים רבות, בערך 11.5. האם יש קשר בין ההמוגלובין לבילרובין? א"כ מה אפשר וצריך לבדוק? תודה

כמה מוגברים? מה המידות? אם זאת עלייה קטנה יש צורך לעקב בלבד אם עלייה גדולה-חייב בדיקת רופא אנא היוועצי ברופא משפחה בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית