נזקים כתוצאה מסוכר גבוה

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

14/12/2021 | 01:16 | מאת: מאיר

שלום סוכר בצום מתחת ל-100 המוגלובין תלת חודשי באזור 5 אני לא מודד סוכר באופן קבוע, אלא זה במסגרת בדיקה תקופתית בקופ"ח. 1. האם ייתכן ויש סוכרת בכל זאת? 2. האם יכול להיות שיש ימים שהסוכר גבוה ברמה שאם היתה בדיקה באותה זמן זה היה מעל 126 בצום? 3. האם נזקים כתוצאה מרמות סוכר גבוהות (בעיניים, בכלי דם, ועוד) זה רק כשיש סכרת מאובחנת, או גם אם יש ימים שהסוכר גבוה זה כבר יכול לגרום לנזקים? תודה רבה

רמת הסוכר לסוכרת נקבעה ל-100 וכך גם הטיפול וההתייחסות. באם מדובר על מספר קרוב וגבולים בהחלט יש סיכוי שלאורך זמן תתפתח סוכרת. ברמות נמוכות יותר עם המוגלובין מסוכרר תקין-אין סיבה ואין נזק ארוך טווח

מנהל פורום רפואה פנימית