האם חייבים לעשות ניתוח עכשיו

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

13/12/2021 | 20:03 | מאת: אורית

שלום דוקטור מלפני שבועיים יש לי נפיחות כואבת בפנים ללא הזעות לילה וללא חום ללא גרד וללא ירידה במשקל .נטלתי אנטיביוטיקה ללא הטבה .עשיתי US ושם הודגמו מספר בלוטות לימפה היפואקאיות ובנוסף יש בלוטת לימפה היפואקואית עם קורטקס מעובה בתוך הפרוטיס .בבדיקות דם יש עליה בלימפוציטים והפרעה קלה באנזימי כבד הפטוצלולריים ALT 85 ,AST 74 ,ו LDH חזר 443 כשהנורמה הוא עד 260 .רופא אף אוזן וגרון אחד רוצה לעשות ניתוח ולהוציא בלוטת לימפה שלמה לביופסיה ורופא שני אומר שניתן להמתין ולראות המטולוג מה דעת הדוקטור האם דווקא הלימפוציטוזיס והעליה באנזימי כבד הפטוצלולריים לא מרמזים דווקא על מחלה וירלית ואולי LDH מייצג נזק כבדי ולא לימפומה תודה רבה

שלום רב-אני מתנצל זה לא תחום ההתמחות שלי-אני לא באמת יכול לעזור

מנהל פורום רפואה פנימית