האם יש תרופה אחרת שלא פוגעת בכליות

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

12/12/2021 | 16:43 | מאת: תמי

שלום דוקטור אבי התאשפז לפני שבועיים בגלל בלבול ואובחן אצלו herpes simplex encephalitis ,ה PCR היה חיובי herpes simplex 1 .הוא מטופל בזובירקס עם הטבה משמעותית ועכשיו הוא לא מבולבל .הבעיה היא שהזובירקס גורם להתדרדרות בתפקוד הכליתי והקריאטנין עלה באופן משמעותי . השאלה שלי היא עוד כמה זמן הוא יצטרך לקחת את התרופה והאם PCR ל herpes simplex 1 הוא אבחנתי ב 100 אחוז ל herpes simplex encephalitis ,ובעיקר אני שואלת האם יש תרופה ל herpes simplex encephalitis שלא פוגעת בכליה תודה רבה

לצערי כמעט כל המשפחה של התרופות להרפס יכולות לעשות פגיעה כלייתית אולי שווה להחליף לאחד האחרים-וולטרקס או דומים בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית