האם אני חולה שחפת

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

24/11/2021 | 21:49 | מאת: אבנר

שלום דוקטור בחודשים האחרונים אני מרגיש חולשה ,עייפות והזעות לילה בבדיקת רופא יש בלוטות לימפה מוגדלות ,עברתי ביופסיה מבלוטה וקיבלתי אתמול אבחנה של פוליקולר לימפומה .במקביל ביצעתי בדיקת מנטו 20 מילימטר .הרופא כתב באבחנות tuberculosis positive conversion TEST ,וכתב על אף תמונת לימפומה עם בלוטות מפושטות בשל ממצאים לייפתיים בפסגות הריאה יותר מימין ועדות לזיהום שחפתי והזדקקות בקרוב לטיפול כימי ,יחל קורס טיפול מונע באיזוניאזיד 300 מיליגרם .יחזור תוך שבוע עם תשובת החלטת המטולוג על פי תוצאת בלוטות יש לשלוח תרביות ומשטחי כיח לחיידקים יציבי חומצה ובדיקת PCR . בנתיים כאמור חזרה תשובת ביופסיה שמדובר בפוליקולר לימפומה . האם אני מוגדר כחולה שחפת והאם במקביל לטיפול באיזוניאזיד אני יכול לקבל טיפול כימותרפי מלא עם ריטוקסימאב תודה רבה

שלום רב אבנר, זאת שאלה מאוד מורכבת שחורגת לגמרי מהפורום הזה-אני ממליץ לך מאוד לשאול את ההמטולוג המטפל שלך-הוא ידע לתת תשובה בהצלחה רבה ובריאות שלמה

מנהל פורום רפואה פנימית