ערכי כולסטרול מדאיגים - בחור צעיר

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

11/11/2021 | 17:01 | מאת: חסוי

שלום רב, אני בחור בן 30, ללא מחלות רקע למעט פעילות יתר של בלוטת התריס. בריא ורזה. בבדיקות הדם האחרונות שביצעתי התגלו ממצאים שמדאיגים אותי בעניין ערכי הכולסטרול. יש לציין שלא צמתי 12 שעות מלאות לפני הבדיקות אלא משהו כמו 10 וחצי שעות. עם זאת צריך לציין שגם בבדיקות קודמות הערכים היו גבוהים וזה סוג של מגמה. אשמח לשמוע ממך, האם יש מקום לדאגה, מה דעתך ומה כדאי לעשות בשלב זה. הערכים הם: CHOLESTEROL: 204.4 mg/dL TRIGLYCERIDES: 103 mg/dL CHOLESTEROL- HDL: 54 mg/dL CHOLESTEROL-LDL calc: 129.8 mg/dL NON-HDL_CHOLESTEROL: 150 mg/dL תודה רבה

הערכים הם לא מאוד גבוהים-לדעתי שינוי אורחות חיים, תזונה וספורט יספיקו בשלב זה בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית