בדיקות דם אחרי קבלת סטרואידים

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

07/11/2021 | 12:45 | מאת: קרן

שלום ד"ר לוין, אני בת 45. רוצה לגשת לרופאת המשפחה כדי לבקש בדיקות דם. לא עשיתי כשלוש או ארבע שנים. לאחרונה קיבלתי טיפול בפרדניזון 60 מ"ג בשל ירידת שמיעה פתאומית עצבית. רציתי לבקש מרופאת המשפחה בדיקה לגבי הקורטיזול, לוודא שהייצור העצמי בגוף שלי לא נפגע בגלל הסטרואידים החיצוניים. האם מקובל לוודא את זה? ותוכל לומר לי בכל אופן מה שם הבדיקה? בדיקה של בלוטת האדרנל? יש עוד בדיקות שכדאי לבקש אחרי קבלת סטרואידים? אולי סוכר? תודה רבה!

אין השפעה בד"כ לאחר נטילת סטרואידים למעט חריגות קטנות במדדים שאינם חשובים כל המדדים בד"כ מתאזנים וחוזרים לנורמה הסוכר בד"כ יהיה גבוה אבל גם זה מתאזן תתייעצי ברופא שלך - כנראה שאין צורך בבדיקות בריאות שלמה ובהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית