עמילאז מוגבר

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

11/09/2021 | 21:21 | מאת: שימי

דר' שלום , בעקבות יובש בפה בעיקר במהלך השינה נשלחתי למספר בדיקות דם , בין היתר נבדקתי לעמילאז' ב 25.04.21 , עמילאז' יצא 128 ( הטווח בין 0 ל 100 ),כל יתר הבדיקות תקינות. עשיתי ב 26.04.21 שתי בדיקות אולטרה סאונד כולל לבלב - הכל היה תקין לחלוטין - הלבלב הודגם בגודל ובמבנה תקינים. בדיקה חוזרת ב 30.05.21 עמילאז' בדם יצא 130, עמילאז' בשתן 158 (הטווח בין 32 ל 641) וליפאז יצא 28 ( הטווח בין 0 ל 60). ב 05.09.21 עמילאז בדם יצא 145, ועמילאז' בשתן 44.5 , ליפאז יצא 49.7 ( עלה מ 28 ל 49.7 ), ( הטווח של ליפאז בין 0 ל 60). אשמח לדעת מה עושים כעת , האם זה שהליפאז עלה מ 28 ל 49 בשלושה חודשים זה נורמלי? (אני מבין שזה עדיין בטווח הנורמה- אני כמובן חושש מעלייה נוספת) מה זה אומר שישנה ירידה חדה בעמילאז' בשתן מ 158 ל 44 ( זה רומז על משהו? ) במקביל לעליה ברמת עמילאז' מ 130 ל 145 על פני שלושה חודשים אציין כי עשינו בירור מאוד היקפי של בלוטות הרוק כולל אולטרה סאונד ומיפוי גרעיני של בלוטות הרוק והכל תקין בהן . אני גם מרגיש מצוין ללא סימפטומים אשמח להנחיות , אני ממש מוטרד שימי

כרגע נשמע כי רק צריך לעקב לעלייה הזאת אין ממש משמעות כרגע-בלי תסמינים או תלונות לעקב ולהמתין בצלחה ובריאות שלמה

מנהל פורום רפואה פנימית