ספירת דם

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

05/09/2021 | 16:02 | מאת: אורח

שלום, אמי ביצעה בדיקות דם כלליות. תוצאות בדיקות הכימיה הגיעו אך בתוצאות ההמטולוגיה כתוב שהבדיקה נפסלה (נפח אינו מספיק). יש לציין שאמי הרגישה שהאחות לא מבצעת את הבדיקה כמו שצריך ומתקשה להוציא דם (אמי עושה כל שבוע בדיקת דם ללא קושי, בשל מחלה כרונית). שאלתי היא האם בגלל שספירת הדם נפסלה ניתן להסיק שבדיקת הכימיה עלולה להיות לא אמינה? מה עושים במצב כזה?

שלום רב, ספירות דם לעיתים נפסלות בגלל טכניקת הלקיחה או זיבות אחרות-אין להקיש מזה שיש בעיה-צריך פשוט לקחת שוב בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית