חומצה אורית מעל הנורמה

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

23/08/2021 | 23:32 | מאת: רחל

שלום בבדיקת דם שגרתית התקבלה תוצאה מעל הנורמה. URIC ACID 6.50 MG/DL (טווח הייחוס הוא 2.3-6.3) אין תופעות של כאב במפרקים האם תוצאה מעל הנורמה ברמה כזו יש לה משמעות? זה דורש טיפול כלשהו? מה הסיבה האפשרית לזה? יש כרגע אבנים בכליות ודרכי השתן (לא נעשה עדיין בירור לסיבה אפשרית להיווצרות האבנים). האם חומצה אורית ברמה כזו קשורה לאבנים בכליות? תודה

אין לזה משמעות חריפה-יש להיות במעקב ולבצע בירור אבנים (יש קשר בין הדברים)

מנהל פורום רפואה פנימית