מכה בבטן כתוצאה מקפיצה של ילד

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

21/08/2021 | 22:03 | מאת: יצחק

שלום כאשר ישנתי צהרים בני (המתוק) בן הכמעט שנתיים (שוקל בערך 14 ק"ג) קפץ על המיטה לידי, הוא נחת במלוא עוצמה עם הישבן שלו על הבטן שלי. קמתי וחשתי כאבים, לאחר מכן חזרתי לישון מעט, כשקמתי חשתי עוד כאבים נכנסתי להתפנות פעמיים בפעם הראשונה הייתה יציאה רגילה ומרובה, לאחר מכן שלשלתי. במשך היום חשתי מעט רגישות למגע בבטן, וכן תחושת אי נוחות כאשר נשכבתי על צד שמאל. במשך היום (מספר שעות אחרי) רוב תחושות האי נוחות ירדו בעוצמתן או שעברו. ייתכן שהבטן מעט נפוחה (אני אומר יתכן כי גם שמנתי אז אני כבר לא יודע להבחין) השאלה: האם יש צורך בהמשך ברור רפואי בהתחשב בעוצמת המכה והתסמינים? תודה

והיה ואין תסמיחנים נוספים של דימום או אחרים-אין צורך להמשיך בדיקה אם את מרגישה שמשהו לא בסדר ממליץ בדיקת רופא משפחה בריאות שלמה

מנהל פורום רפואה פנימית