יחס אלבומין קריאטנין גבוה

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

19/08/2021 | 19:47 | מאת: michal

שלום אישה מבוגרת בת כ-70, ברקע יש לה יתר לח"ד וסכרת, מטופלת בתרופות בהתאם. לאחרונה אובחנו אבנים בכליות, עם הידרנפרוזיס ובצקת בכליה ימנית, הוכנס סטנט לבינתיים, ואז אין כאבים. אמורה לעבור בימים הקרובים ניתוח לריסוק האבנים. בבדיקת דם ושתן כעת יש עליה משמעותית בבדיקת יח אלבומין קריאטנין. ALBUMIN/CREATINE RATIO-U 215.90 MG/G (ערכי הייחוס במעבדה 0-30) בבדיקה שהיתה לפני כחודש וחצי זה היה תקין - 21, בבדיקות קודמות לאורך השנים אף יותר נמוך. קריאטנין 1.2 (כך לאורך השנים האחרונות) מצ"ב עוד 2 תוצאות למקרה ויש להן משמעות: CREATININE U CONC. 18.00 MG/DL MICROALBUMIN CONC. 3.87 MG/DL שאלתי היא, האם התוצאה הגיונית או שיכול להיות שיש טעות בבדיקה? מה מסביר עליה משמעותית כזו תוך חודש וחצי? האם יש קשר בין האבנים בכליות או התומכן לבין התוצאה הגבוהה של יחס אלבומין קריאטנין? והאם זה זמני והפיך? האם נדרש בירור או מספיק לחזור על הבדיקה הזו? וא"כ בעוד כמה זמן מומלץ לחזור על הבדיקה? תוספת קטנה, מלפני שבועיים הוחל טיפול בליפיטור 10 מ"ג פעם ביום בגלל טריגילצרידים מעל הנורמה (כולסטרול היה תקין) תודה רבה

שלום רב, יש צורך להיוועץ באורולג שהכניס לה את הסטנט בהקדם אפשרי

מנהל פורום רפואה פנימית