האם ניתן להינצל מהסוכרת

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

15/08/2021 | 06:49 | מאת: עמית

בן 23. ללא מחלות לאבי לסבי ולכול דודיי יש סכרת! לפני כשנה עשיתי בדיקת דם לסוכר ומאוד נלחצתי שיצאה תוצאה 95 בצום. בגילי הצעיר! עשיתי דיאטה מסיבית ושינוי אורח ירדתי מ90 קג ל70 קג (גובה 182) תוך הורדה מסיבית של אחוזי השומן לבערך 11-12 אחוז ברמת ספורטאי כעת ביצעתי בדיקה נוספת. והסוכר הוא 85 מצד אחד .. יש ירידה וזה חיובי מצד שני זה עדיין נשמע לי גבוה, לא אמורים לשאוף ל70??? האם שמירה על אורח חיים בריא ואחוזי שומן נמוכים יצילו אותי. או שגורלי נקבע כי לכול משפחתי יש סוכר (כולם שמנים, מעשנים, ובעלי אורח חיים רע מאוד)

יש להקפיד על אורח חיים בריא, שמירה על תזונה וביצוע פעילות ספורטיבית ואז יורד הסיכוי להופעת המחלה אין אחוזים ואין הבטחות-ללא קשר להיסטוריה משפחתית בהצלחה!!

מנהל פורום רפואה פנימית