תפקודי כליות האם תקין?

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

10/08/2021 | 01:30 | מאת: נחמה

שלום אישה מבוגרת (70), יתד לח"ד וסכרת. קריאטנין בדם בשנים האחרונות, בגבול העליון של הנורמה - 1.2 GFR בשנים האחרונות סביב ה - 45 בדיקות שתן היו תקינות, ותמיד תמיד היה פרוטאין נגטיב, בבדיקה האחרונה היתה תוצאה חיובית של 10.00 1. האם הממצא של הפרוטאין בשתן משמעותי? דורש בירור כלשהו? 2. קריאטנין 1.2 נחשב לתקין? 3. GFR 45 בגיל 70 זה תקין או מעיד על בעיה? והאם נדרש בירור או טיפול? תודה

1. דוקש המשך מעקב ובירור נפרולוג 2. נחשב תקין 3. נחשב תקין-מאוד תלוי במסת שריר

11/08/2021 | 00:46 | מאת: נחמה

תודה על המענה פרוטאין 10 מ"ג יכול להיות גם מקרי ? (אף שאף פעם לא היה, רק כעת לראשונה) והאם רופא משפחה גם מטפל בבירור ומעקב במקרה כזה או שבכל מקרה עדיף ללכת לנפרולוג? תודה רבה

11/08/2021 | 00:50 | מאת: נחמה

תודה על המענה האם יכול להיות שפרוטאין בשתן 10 מ"ג זה ממצא מקרי ולא מעיד על בעיה? (אף שכאמור אף פעם לא היה, ותמיד היה נגטיב, ורק כעת לראשונה יש חלבון בשתן) 2. האם במקרה כזה גם רופא משפחה יכול לעשות את הבירור והמעקב או שבכל מקרה מומלץ לפנות לנפרולוג? אציין שלאחרונה התגלה אבנים בכליות ודרכי שתן עם חסימה חלקית ובצקת בכליה, והוכנס סטנט עד לריסוק. האם זה קשור לחלבון בשתן (בבדיקות במסגרת הבירור לאבנים לא היה חלבון בשתן) תודה

מומלץ בהחלט לפנות לנפרולוג

מנהל פורום רפואה פנימית