חיידק Kleb. pneumoniae

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

04/07/2021 | 15:23 | מאת: דנה

שלום בת 59.בשל צריבה בשתן נמצא בתרבית שתן חיידק Kleb. pneumoniae.הרופאה רשמה לי הוגמנטין ל 5 ימים.שאלתי- בנתיים הצריבה בשתן פחתה.האם לקחת את ההוגמנטין בכל מקרה?האם החיידק הזה יכול לסכן אותי ללא טיפול והאם הוא יכול להדביק אותי בדלקת ריאות?שאלה נוספת-לפני 9 ימים חוסנתי בחיסון ראשון לקורונה.בעוד שבועיים יש לי חיסון שני.האם נטילת הוגמנטין כעת יכולה לפגוע ביעילות החיסון אצלי? מה לעשות? תודה

שלום רב, החיידק הינו חיידק מוכר בדלקות בדרכי השתן-אין םחד שיגרם מזה דלקת ריאות או כל מחלה אחרת יש להמשיך לקחת אנטיביוטיקה-למשך הזמן שרשם הרופא ולא להפסיק לבד אין קשר בין חיסון לקורונה לאנטיביוטיקה בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית