חשד לאמבולים ספטיים בריאות

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

02/07/2021 | 02:24 | מאת: יוסי

שלום וברכה אבי התאשפז בגלל קלוסטרידיום קשה שהסתבך לתמונה של מגה קולון .בהמשך השתפר מאוד מבחינת המעיים והשלשולים השתפרו אך התדרדר מאוד מבחינה נשימתית עם הצללות מפושטות בשתי הריאות והלם ספטי ונזקק לנוראדרנלין .בבית חולים מטפלים בזה בתור דלקת ריאות .נאמר לנו שהרדיולוג מעלה חשד לאמבולים ספטיים השאלה שלי היא האם הדלקת במעי בגלל הקלוסטרידיום [שהיא ממש בשיפור ] יכולה לזרוק אמבוליים ספטיים לריאות תודה רבה

וואו...שאלה מאוד מורכבת למצב מאוד מורכב ראשית אני מקווה שמצבו של אביך ישתפר אמבולים ספטים הם תוצאה של התהליך הדלקתי החריף שאביך עבר וסיבוך (מורכב מאוד) של ספסיס/הלם ספטי-אני לא יודע מה בדיוק גרם למה, אבל המצב החריף והמסוכן מאוד הוא היה הסיבה המון בריאות והצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית