תיקון רמת ויטמין D באמצעות טיפות

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

03/05/2021 | 22:55 | מאת: רון

ד"ר שלום. אני בן 39 מטופל בתרופות נוגדות חרדה כמה שנים. בבדיקות דם רמת הסידן תקינה אך רמת ויטמין D נמוכה-גבולית (ערך של 15) ערכי מעבדה הינם: 10-15 ננוגרם למיליליטר – רמה נמוכה 15-32 ננוגרם למיליליטר – מצב גבולי מעל 32 ננוגרם למיליליטר – רמה תקינה כמה טיפות של ויטמין D 400 יש לקחת כדי לתקן את המחסור לרמה תקינה וטובה של הויטמין בגוף ולמשך כמה זמן? כמה זמן מרגע התחלת נטילת הטיפות הרמה של הויטמין עולה לנורמה?

שלום רב, המינון המומלץ כיום על ידי משרד הבריאות הוא 400 יחידות בינלאומית (יחב"ל) ליום, לתינוקות ולפגים. וכ-600-800 יחב"ל למבוגרים. זמן ההגעה לנורמה משתנה-יש לעקוב אחרי העלייה ואז לראות בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית