מנה שניה של חיסון- תופעות לוואי ממנה ראשונה שלא עברו

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

01/02/2021 | 06:52 | מאת: אחת

שלום, אין פורום אימנולוגיה ראמטולוגיה. בעבר סבלתי מכאבי מפרקים ואח"כ גם כאב שורף בעור. היה חשד לפיברומיאלגיה. ( זה היה מלווה בעוד תרחישים כמו כאב מפרק היד לסת) זה עבר אחרי כמה שנים. כעת אחרי המנה הראשונה ועברו כבר 3 שבועות- עדיין יש לי תופעות לוואי מהחיסון. כאב לי מפרקים ממש חזק כל פעם מקום אחר וזה נעלם אחרי 4 ימים אבל.... שרף לי העןר והרגשתי ממש זרמים. עדיין אני לא ישנה טוב בלילה מה עושים? אני מאמינה שזה קשור למנגנון הכאב או דלקת.. המנה השניה לא תעשה לי יותר גרוע? הבעיה שזה כאב מעצבן שלא עובר אחרי כמה שעות או יום יומיים לוקח לזה כמה חודשים עד שנרגע.

אני לא באמת יודע את התשובה-אנחנו כמו כולם לומדים על המחלה והחיסון תוך כדי תנועה...

מנהל פורום רפואה פנימית