פיברומילאגיה האם זה יכול להיות?

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

24/01/2021 | 16:34 | מאת: מיכל

שלום רב בת 41 סובלת מכאבי בטן כבר כמעט שנה לאחר כל הבדיקות שיצאו תקינות אובחנתי כסובלת במעי רגיז ניסיתי לקחת כמה טיפולים למעי רגיז שלא עוזרים. כרגע פחות כואב לי ביום יום אבל שאני שוכבת על הגב או הבטן הבטן שלי דופקת בפעימות מאוד חזקות וזה כבר כמה חודשים ככה. הופנתי לרופא כאב לבדוק אולי זה משהו אחר והוא אמר שאולי פיברומאלגיה. למרות שחלק מהתסמינים לא תואמים כמו ישנה כל הלילה רצוף, לא בדיכאון, יש כאבים בצוואר בגב בידיים לא משהו רציני. הוא הפנה אותי לראמטולוג שייקח זמן עד שיגיע התור שלי. איך אפשר לדעת אם יש לי את זה? וממה נובע כאבי הבטן? תודה.

24/01/2021 | 17:23 | מאת: ל

זה לא פיברומיאלגיה חד משמעית

שלום רב, אין לי אפשרות לעזור ללא בדיקה גופנית ואנמנזה מקיפה-אנא פני לרופא המשפחה בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית